Stichting Wielercomité Afferden

Recreatie, sport en natuur

Welkom op onze website, hartelijk dank voor uw bezoek

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Fijne feestdagen en een gezond 2024!


Wielercomité Afferden kan dit jaar met 152 deelnemers terugkijken op een goed bezocht Maasduinenfietstocht. Een aantal dat alleen tijdens het jubileumjaar in 2018 werd overtroffen toen 169 deelnemers besloten mee te doen aan deze jaarlijkse fietstocht.


Het succes van dit fietsuitje is mede te danken aan de bereidwillige medewerking van vele sponsors in de vorm van prijzen voor de loterij en geldelijke ondersteuning van de organisatie. Dankzij deze steun kan Wielercomité Afferden volgend jaar opnieuw een Maasduinenfietstocht houden. Deze 9e fietstocht staat gepland op zondag 15 september (kijk voor de laatste informatie ook op website www.swc-afferden.com). Dat duurt nog even maar nu Kerstmis en het einde van het jaar dichterbij komt, wenst het bestuur iedereen fijne feestdagen en een gezond 2024.


Foto: Het startburo van de fietstocht is elk jaar Eetcafé - Cafetaria 't Kapelleke in Afferden.


                -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18.09.2023 - >

** Deelnemers vol lof over Maasduinenfietstocht **

De achtste Maasduinenfietstocht van Wielercomité Afferden op zondag 17 september is met 152 deelnemers een groot succes geworden. Het weer zag er in de vroege ochtenduren met de vele regenval nog even dreigend uit maar tegen 9.00 uur klaarde het op en stroomden de aanmeldingen bij inschrijfbureau eethuis - cafetaria 't Kapelleke in Afferden binnen.


Grif werd er ingeschreven op de 30- en 50 km fietstocht waar fietsers konden kennismaken met de groene gemeente Bergen en een deel van de over de Maas gelegen dorpen Geijsteren en Wanssum.

Opvallend was het aantal deelnemers dat voorzien van een helm aan de tocht begon. Deze vorm van hoofdbeveiliging wordt steeds populairder om bij een val hoofdletsel zoveel mogelijk te voorkomen. Ook de elektrische fiets heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en zorgt er voor dat mensen nog tot op hoge leeftijd de fiets blijven pakken. Tevens zijn speciale fietsen zoals bijvoorbeeld de rolstoelfiets of duofiets in opkomst. Mensen met een lichamelijke beperking of zij die zich minder veilig voelen in het verkeer kunnen zo samen met een vrijwilliger of een fietsmaatje toch genieten van de gezonde buitenlucht. Het is dan ook niet vreemd dat er onder de inschrijvingen van deze Maasduinenfietstocht een deelnemer met een rolstoelfiets was te vinden. 

Bovendien heeft organisator Wielercomité Afferden tijdens deze jaarlijkse fietstocht voor de eerste keer de mogelijkheden van de duofiets onder de aandacht gebracht. Dit met name om wat meer bekendheid te geven aan de duofiets van Huiskamer Béjèn en KBO Afferden die aan deze actie hun medewerking hebben verleend. Tijdens de fietstocht kon via voorinschrijving deze duofiets een half uurtje worden uitgeprobeerd. Hoewel van deze gelegenheid geen gebruik is gemaakt, heeft de publiciteit hieromtrent wel tot meer aanvragen van de duofiets bij Béjèn geleid. En daar was het deze actie om te doen.


Gedurende de ochtend ontwikkelde het weer zich tot ideaal fietsweer en schreven steeds meer mensen zich in bij eethuis - cafetaria 't Kapelleke. De teller stokte bij 152 deelnemers, meer dan Wielercomité Afferden in eerste instantie had verwacht. En ook belangrijk, de sfeer zat vanaf het begin er goed in. Dat was niet alleen te merken op de 2 pauzeplaatsen die de organisatie in de fietstocht had ingebouwd waar de deelnemers wat te drinken en een gezonde versnapering kregen. Ook na terugkeer was het goed toeven op het terras van 't Kapelleke. En kon men bekijken of men in de prijzen was gevallen bij de loterij. Alle deelnemers van de fietstocht deden namelijk automatisch mee met deze loterij. Met een beetje geluk ging men na een gezellige fietstocht niet alleen met 30 of 50 fietskilometers in de benen naar huis maar ook met een leuk prijsje. Het leverde de organisatie in ieder geval veel lof op van de deelnemers en nieuwe ideeën voor de fietstocht in 2024.


** Verdere Foto's zijn te vinden onder "Onze Tour in 2023" **

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


17.08.2023 - > 


Maak kennis met duofiets tijdens Tour dûr Offere


Zoals bekend vindt op de derde zondag van september in Offere de Maasduinenfietstocht plaats. Iedereen kan vanaf 9.00 uur die zondag 17 september bij eethuis-cafetaria 't Kapelleke inschrijven voor de 30 of 50 km fietstocht. Dit jaar komt Wielercomité Afferden met iets nieuws en kan men met de duofiets van Huiskamer Béjèn meedoen aan de Tour dûr Offere. Inschrijven voor deze Tour kan digitaal van 1 tot en met 13 september via frans.thonen@gmail.com of via een briefje in de bus bij Dorpsstraat 31 in Offere.


De duofiets van Béjèn is al wat langer in gebruik en bedoeld voor iedereen die met z'n tweeën met de fiets op pad wil. Het kan zijn dat je in je eentje op de fiets wat minder veilig voelt in het verkeer of bijvoorbeeld evenwichtsproblemen hebt en daarom liever met een maatje op de duofiets stapt. Zo'n maatje kun je zelf meenemen maar dit kan ook via Béjèn geregeld worden. Het voordeel van een duofiets boven een gewone fiets is dat deze stabieler is en een makkelijke op-/instap heeft wat het fietsen een stuk comfortabeler maakt. Bovendien zit je naast elkaar, wel zo gezellig. Tevens is de duofiets voorzien van trapondersteuning. Kortom wil je gezamenlijk fietsend de vele natuur in onze gemeente ontdekken, een bezoekje aan iemand brengen of een winkel bezoeken, dan kan de duofiets een oplossing bieden.


Om wat meer bekendheid te geven aan de mogelijkheden van deze duofiets heeft Wielercomité Afferden met Béjèn besloten om zondag 17 september deze fiets beschikbaar te stellen voor de Tour dûr Offere. Belangstellenden mogen die zondag de duofiets een half uurtje uitproberen door een rondje door Offere te fietsen. Men kan bijvoorbeeld een rondje om de vijver maken, of een ritje richting De Alverman, al naargelang de tijd die er voor staat. Hoeveel tijd men krijgt wordt bepaald door het aantal reserveringen. De bedoeling is om de duofiets tussen 10.00 en 16.00 uur beschikbaar te stellen voor een half uur. Daarom is het noodzakelijk dat men van te voren de duofiets reserveert en tevens een voorkeurstijd aangeeft. Op basis van de reserveringen waarbij geldt 'wie het eerste komt, die het eerste maalt' wordt door de organisatie een rooster samengesteld. Hiervan ontvangen de inschrijvers digitaal of telefonisch bericht. Bij overlap van tijden wordt ook contact opgenomen met de inschrijvers.


Reservering van de duofiets kan zoals gezegd van 1 tot en met 13 september en kost 2,50 euro voor een half uur. Bij de reservering geeft men aan of men zelf een fietsmaatje meeneemt of dat de organisatie een fietsmaatje moet leveren. (heeft geen gevolgen voor de kosten). De personen die reserveren doen automatisch mee met de loterij die zondag aan het einde van de fietstocht bij eethuis/cafetaria 't Kapelleke wordt gehouden. Verder ontvangen de inschrijvers van de duofiets en de fietsmaatjes na hun Tour dûr Offere een kop koffie met gebak bij 't Kapelleke. Betaling van de 2,50 euro gebeurt op zondag 17 september waarbij men tevens een lotnummer voor de loterij ontvangt. Reserveringen moeten voor 13 september binnen zijn via frans.thonen@gmail.com of via een briefje in de brievenbus van Dorpsstraat 31 in Offere. 


Gelieve bij de aanmelding naast naam, adres en tel. ook een voorkeurstijd aan te geven en of men zelf een fietsmaatje regelt of dat Wielercomité Afferden dit via Béjèn moet regelen. Van het definitieve rooster krijgt iedereen bericht. 


Meer info? Bel dan 0485 - 532262 of mail naar frans.thonen@gmail.com27.06.2023 - >

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voorbereidingen fietstocht Wielercomité in volle gang.


Wielercomité Afferden is weer volop bezig met de voorbereidingen voor de  fietstocht op de derde zondag van september 2023. Inschrijven gebeurt die zondag 17 september vanaf 9.00 uur zoals vanouds bij cafetaria/eethuis 't Kapelleke in Afferden.


Momenteel wordt gewerkt aan het uitstippelen van twee fietstochten, een van 30 en een van 50 kilometer. Duidelijk is ook dat de fietstocht dit jaar deels door het Brabantse land voert. Dit jaar kunnen alle deelnemers eveneens meedoen aan een gratis loterij. Tijdens de inschrijving ontvangen alle deelnemers een lot die kans geeft op het winnen van een leuke prijs. De trekking van deze loterij zal tegen het einde van de fietstocht bij 't Kapelleke plaatsvinden.


25.09.2022 - >

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Regen spelbreker Maasduinen fietstocht


Corona heeft er voor gezorgd dat Wielercomité Afferden de afgelopen 2 jaar de Maasduinen fietstocht niet kon organiseren. Afgelopen maanden is de draad weer opgepakt en heeft de organisatie met als startpunt eethuis cafetaria 't Kapelleke een onderhoudende 30 en 50 km fietstocht door de gemeente Bergen uitgestippeld. Nu vormde het natte herfstweer een belangrijke spelbreker want de opkomst was met 34 deelnemers teleurstellend te noemen.
Ieder jaar is de derde zondag van september de dag dat de Maasduinen fietstocht wordt gereden. Voor zondag 18 september had Wielercomité Afferden alles piekfijn geregeld voor het houden van een 30 en een 50 km fietstocht door de gemeente Bergen. Om de mensen na 2 jaar corona te stimuleren mee te doen met dit gezonde gezinsuitstapje had de organisatie een gratis loterij met mooie prijzen voor de deelnemers samengesteld.


Helaas gooide het weer roet in het eten. De weersverwachtingen voorspelden voor zondag 18 september al veel regen waardoor minder mensen zich geroepen voelden om op de fiets te klimmen. De organisatie vreesde het ergste toen zondagochtend om 8.00 uur de regen even met bakken uit de hemel viel. Het wisselvallige weer met flinke plensbuien aan het eind van de ochtend en in de middag zorgde uiteindelijk met 34 deelnemers voor een zeer matige opkomst. Niet alleen teleurstellend voor de organisatie maar ook voor de deelnemers die het weer trotseerden en uiteindelijk met een nat pak werden geconfronteerd.

https://strato-editor.com/.cm4all/uproc.php/0/2022/.wielercomite%203.jpg/picture-400?_=189cb20ba38
Ondanks het natte weer was de stemming onder de deelnemers goed en ontving de organisatie complimenten voor de goed uitgepijlde route. De loterij met prijzen beschikbaar gesteld door Coenders tweewielers Heijen en Weys tweewielers Siebengewald werd goed ontvangen en zorgde ervoor dat tien deelnemers met een leuke prijs naar huis gingen. Voor volgend jaar staat op de derde zondag van september de nieuwe Maasduinen fietstocht weer op de agenda. Hopelijk zijn de weergoden dit evenement dan wat gunstiger gezind.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15.08.2022 - >


Fiets mee en maak kans op een prijs


Wielercomité Afferden houdt zondag 18 september weer de vertrouwde fietstocht door de Maasduinen. Jong en oud kan meedoen aan deze gezellige recreatieve fietstocht voor het hele gezin. Er kan gekozen worden uit een tocht van 30 en een van 50 km. Start en inschrijving is bij cafetaria/eetcafé 't Kapelleke in Afferden.


Het is voor de zevende keer dat deze fietstocht wordt georganiseerd. Meedoen kan met gewone en elektrische fietsen maar ook duofietsen en scootmobiels zijn van harte welkom. Inschrijven kan die zondag 18 september tussen 9.00 en 12.00 uur bij cafetaria/eetcafé 't Kapelleke. Deelname kost 6 euro p.p. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meefietsen.


Iedere deelnemer maakt kans op een prijs want bij inschrijven ontvangt iedereen een gratis lotnummer. Inmiddels zijn de beide routes uitgestippeld en klaar voor gebruik. Volgens voorzitter Ton van Mil zijn het 2 mooie ritten geworden voor het hele gezin. Onderweg is een gezellige rustplaats gepland waar deelnemers een gratis kopje koffie/thee en een gezonde versnapering kunnen krijgen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13.08.2022 - >


Fietstocht op 18 september door de Maasduinen


Nu een rustperiode van 2 jaar vanwege het coronavirus houdt Wielercomité Afferden op zondag 18 september weer de vertrouwde fietstocht door de Maasduinen. Jong en oud kan meedoen aan deze gezellige recreatieve fietstocht. 

Men kan kiezen uit een tocht van 30 km en een van 50 km. Start en inschrijving is bij cafetaria/eetcafé 't Kapelleke in Afferden.
Het is voor de zevende keer dat deze fietstocht wordt georganiseerd. 

Meedoen kan met gewone en elektrische fietsen maar ook duofietsen en scootmobiels zijn van harte welkom. Inschrijven kan die zondag 18 september tussen 9.00 en 12.00 uur bij cafetaria/eetcafé 't Kapelleke.

 Deelname kost 6 euro p.p. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meefietsen.
Inmiddels is het duidelijk hoe beide routes gaan lopen. 

Volgens voorzitter Ton van Mil zijn het 2 mooie fietstochten geworden voor het hele gezin met onderweg een gezellige rustplaats voor een gratis kopje koffie/thee en een gezonde versnapering. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


23.04.2022 ->

Wielercomité Afferden houdt in september 2022 weer een fietstocht

Nu het coronavirus op z'n retour is en de samenleving steeds verder van het slot gaat, heeft Wielercomité Afferden besloten de draad weer op te pakken en in september een nieuwe recreatieve fietstocht te houden. Dit betekent dat na 2 jaar geen fietstocht dit jaar op zondag 18 september iedereen weer kan meedoen met een van de mooiste fietstochten door de gemeente Bergen en de regio.
Het is voor de zevende keer dat deze fietstocht wordt georganiseerd. Er staan 2 routes op de planning: een van 30 kilometer en 1 van 50 kilometer. Meedoen mag met gewone en elektrische fietsen maar ook duofietsen en scootmobiels zijn van harte welkom. Start en inschrijving is zoals gewoonlijk bij cafetaria/eetcafé 't Kapelleke, midden in Afferden.


Op dit moment is nog onduidelijk hoe beide routes gaan lopen. Daar wordt volgens voorzitter Ton van Mil momenteel volop aan gewerkt. "Het worden in ieder geval 2 fietstochten voor het hele gezin met onderweg een gezellige rustplaats voor een kopje koffie en een versnapering", laat hij desgevraagd weten. Inschrijven voor een van de fietstochten kan die zondagochtend 18 september. Deelnemers betalen 6 euro p.p. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meefietsen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Helaas.....

 

Fietstocht Wielercomité Afferden gaat niet door

De derde zondag van september is al jaren de vaste dag voor de fietstocht van Wielercomité Afferden. Meer dan 100 deelnemers trekt deze gezellige gezinsfietstocht die bij eethuis/cafetaria 't Kapelleke in Afferden van start gaat. Als gevolg van het coronavirus heeft het bestuur van het comité besloten om deze tocht dit jaar niet door te laten gaan.

Dit gezien de vele maatregelen die de overheid oplegt om het besmettingsgevaar van dit gevaarlijke virus te verminderen en kwetsbare mensen zoveel mogelijk te beschermen. Ook na 1 september is nog veel onduidelijk hoe die anderhalve meter economie zich zal gaan ontwikkelen, zodat het plannen en organiseren van activiteiten nu niet verantwoord is. Daarnaast wil Wielercomité Afferden de vele trouwe sponsoren die nu door de coronacrisis een moeilijke tijd doormaken niet extra belasten. Vandaar dat het bestuur unaniem besloten heeft de fietstocht op 20 september 2020 niet door te laten gaan. "Een besluit dat we met pijn in ons hart genomen hebben", zegt voorzitter Ton van Mil. "Met de uitnodiging dat we iedereen graag volgend jaar op de derde zondag van september gezond op de fiets mogen verwelkomen voor onze gezellige Maasduinenfietstocht."


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Maasduinenfietstocht 2020

Ook dit jaar houdt Wielercomité Afferden op de derde zondag van september de gezellige Maasduinenfietstocht. Dit jaar valt deze op zondag 20 september. De start is zoals vanouds bij cafetaria 't Kapelleke in Afferden waar men die zondagochtend à 5 euro p.p. kan inschrijven voor de 35 of 60 kilometer fietstocht. Het comité is momenteel bezig met het uitzetten van de twee routes in het aantrekkelijke Maasduinengebied. De Maasduinenfietstocht is een leuke en gezonde activiteit voor het hele gezin maar ook voor groepen, buurten en fietsers die in hun eentje de regio willen doorkruisen. 


Wat een mooie fietstocht!

De jaarlijkse fietstocht door de Maasduinen van Wielercomité Afferden is opnieuw goed ontvangen door de deelnemers. ''Wat een mooie tocht'' kreeg de organisatie na afloop van veel fietsers te horen.

Ieder jaar op de derde zondag van september zet Wielercomité Afferden aantrekkelijke recreatieve fietstochten uit. Dit jaar kon men kiezen uit een route van 35 km en een route van 60 km. De 35 km route liep via Well en de overkant van de Maas weer terug naar Afferden. Daar ligt van oudsher de start- en finishplaats bij cafetaria eetcafé 't Kapelleke.
De 60 km route pakte gelijk vorig jaar een deel van Duitsland mee. Pauzeplaats was tegenover ijssalon Veronique aan de Grotestraat in Well.
Onder ideale weersomstandigheden deden zondag 15 september 152 fietsers mee. Naast de keuze uit twee aantrekkelijke fietstochten, kregen de deelnemers gratis koffie en thee op de pauzeplaats en een gratis ijsje bij ijssalon Veronique. Ook had de organisatie voor voldoende gratis fruit gezorgd in de vorm van appels en bananen.

Na afloop ontving de organisatie diverse complimenten over de goedverzorgde en mooie fietstochten. ''Daar doen we het voor'', zo luidde de eerste reactie van een tevreden voorzitter Ton van Mil, die vervolgens opmerkte dat dit succes mede te danken is aan de goede medewerking van vrijwilligers en de vele sponsors.


** Foto's van de tour 2019 vind u bij " onze tour in 2019 " .

Bijna is het zover.

Beste fietsliefhebbers het weekend is daar onze fietstocht start morgen vroeg 15.09.2019 vanaf 9:30.  Het weer is goed voor ons , de nieuwe routes liggen klaar en de koffie, ja oke die zetten wij morgen vroeg pas aan.

Wij hopen dat veel mensen de weg naar ons vinden om een geweldig mooie route samen met andere te fietsen. Genieten van de natuur en tussendoor een heerlijke kop koffie.

Wij zijn er klaar voor, dus tot morgen.....

Fietstocht komt er weer aan

De bekende recreatieve fietstocht van Wielercomité Afferden komt er weer aan. Ieder jaar vindt deze plaats op de derde zondag van september. Start en inschrijven is bij eetcafé/cafetaria 't Kapelleke in het Noord-Limburgse Afferden.

Dit jaar is de fietstocht op zondag 15 september en kan men kiezen uit een route van 35 of 60 km. Meedoen kost 5 euro per persoon of een tientje voor een gezin. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 9.30 uur.

spandoek
spandoek
spandoek2
spandoek2Beste wielerfans en tourfietsers,


In 2019 is het helaas niet meer mogelijk zich via de website aan te melden.

De aanmelding vind ter plekke plaats voor het begin van de tour.


Het comité zal zondag 15 September vanaf 9:30 aanwezig zijn op de startplaats in Afferden.


Cafetaria ’t Kapelleke 

Langstraat 2 

5851 BE Afferden Limburg


Het aanmelden bedraagt € 5 ,- p/p .

Een familie met kinderen betaald: € 10 ,- .  

Op onze rustplaats ontvangt u zoals van ons bekend een gratis kopje koffie voor een gezellige zit en leuke gesprekken tijdens de pauze.


Het comité heeft de nieuwe routes voor 2019 zelf al gereden en zijn zeker dat ook dit jaar deze een geweldige ervaring zijn in ons mooie Nederland. Veel groen, rustige wegen en hopelijk mooie weer.


Wij hopen op talrijke deelnemers voor een geweldige en gezellige dag.


Met vriendelijke groet, uw 


SWC AfferdenOnze nieuwe tour in 2019  


Wielercomité Afferden zet nieuwe route uit

Wielercomité Afferden houdt op zondag 15 september de bekende fietstocht door de Maasduinen. Ter voorbereiding hierop werd afgelopen zondag al de eerste fietstocht uitgezet en verkend.

Vorig jaar konden belangstellenden inschrijven op drie uitgestippelde routes: een van 25 km, een van 40 km en een van 60 km. Dit jaar is het aanbod teruggebracht tot twee routes: een van 35 km en een van 60 km. 
Om er voor te zorgen dat deelnemers gebruik kunnen maken van aantrekkelijke fietstochten, worden de routes door het bestuur persoonlijk verkend. En niet zonder resultaat want de eerste verkenning heeft opnieuw een aantrekkelijke route opgeleverd. Bijzonderheden hierover worden pas op de dag zelf, zondag 15 september bekend gemaakt. Wat de organisatie wel wil verklappen is dat dit jaar ook de andere kant van de Maas wordt aangedaan.
Start- en finishplaats van deze zesde fietstocht is bij eethuis-cafetaria 't Kapelleke in Afferden.

Tour_2019_1
Tour_2019_1
Tour 2019_2
Tour 2019_2
Tour 2019_3
Tour 2019_3
Tour 2019_4
Tour 2019_4Maasduinenfietstocht trekt record aantal deelnemers

De op zondag 16 september verreden Maasduinenfietstocht in Afferden heeft een record aantal deelnemers getrokken. Maar liefst 169 personen klommen op de fiets voor deze fraaie fietstocht die voor de vijfde keer op rij door Wielercomité Afferden was uitgezet.

Ruim 40% meer dan het aantal dat vorig jaar meedeed aan deze fietsroute door het Maasduinengebied en een stukje Duitsland. Het mooie weer en de jubileumloterij hebben ongetwijfeld een rol gespeeld bij deze hoge opkomst. Zeker ook de routes want daar spraken de deelnemers vol lof over. Voor de eerste keer was het routepakket uitgebreid met een 60 kilometerroute. Een gouden greep want deze fietsroute alsmede de 40-km fietsroute vielen bij de deelnemers bijzonder goed in de smaak. Dit in tegenstelling tot de 25 km-route die slechts een 25 fietsers nog kon bekoren. Een ontwikkeling die ontegenzeggelijk wordt beïnvloed door de oprukkende elektrische fiets. Langere afstanden zijn dankzij deze fiets met elektrische hulpmotor door senioren makkelijk te overbruggen.

In het kader van het 5-jarig jubileum van de Maasduinenfietstocht hield Stichting Wielercomité Afferden een speciale loterij met als hoofdprijs een door Johan van Heumen beschikbaar gestelde fiets. Alle deelnemers konden hieraan gratis meedoen. De trekking van de loterij werd verricht door Marian Huisman van eethuis/cafetaria 't Kapelleke in Afferden, de start- en finishplaats van de Maasduinenfietstocht. Deze fiets is gewonnen door Koos Albers uit Afferden en werd aan het einde van de fietstocht door bestuursleden Gerrie Litjens en Ton van Mil van Wielercomité Afferden uitgereikt.


Koos Albers wint jubileumfiets

Koos Albers uit Afferden heeft afgelopen zondag de jubileumfiets bij de Maasduinenfietstocht gewonnen. 
Deze fiets beschikbaar gesteld door Johan van Heumen Tweewielers was de hoofdprijs in de jubileumloterij van Stichting Wielercomité Afferden.

Dit jaar organiseerde het wielercomité voor de vijfde keer de Maasduinenfietstocht. Bovendien is het 25 jaar geleden dat dit comité is gestart met de Parkwielerronde. Een wielercriterium dat begin deze eeuw in Afferden is gestopt. Deze twee mijlpalen waren voor het comité reden om deze speciale jubileumloterij met diverse leuke prijzen te houden. 
Alle deelnemers aan de Maasduinenfietstocht deden automatisch mee met deze loterij.
De trekking van de loterij werd verricht door Marian Huisman van eethuis/cafetaria 't Kapelleke in Afferden, de start- en finishplaats van de Maasduinenfietstocht. 
De fiets is gewonnen door Koos Albers uit Afferden en werd aan het einde van de fietstocht door bestuursleden Gerrie Litjens en Ton van Mil van Wielercomité Afferden uitgereikt.

Start: 16 September 2018 : 09.30 – 12.00 uur bij cafetaria ’t Kapelleke.

Dit jaar organiseert Wielercomité Afferden weer haar jaarlijkse recreatieve fietstocht voor het hele gezin.

Op de pauze zal er een versnapering aangeboden worden. Dit jaar is er ook een extraatje. De deelnemers doen namelijk dit jaar mee aan een gratis loterij. Wielercomité Afferden wil met deze loterij aandacht schenken aan hun jubileum. Met deze loterij zijn leuke prijzen te winnen met als hoofdprijs een fiets. De fiets is beschikbaar gesteld door Tweewielers Johan van Heumen uit Afferden.

Wielercomité Afferden kent dit jaar twee jubileums. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het Wielercomité is gestart met de organisatie van de wielerronde in Afferden. Begin van deze eeuw is het comité daarmee gestopt. Daarvoor in de plaats is een recreatieve fietstocht gekomen die jaarlijks op de derde zondag van september verreden wordt. Dit gebeurt inmiddels voor de vijfde keer. Reden voor Wielercomité Afferden om dit jaar onder de deelnemers een gratis loterij te houden. De bekendmaking van de winnaars vindt deze dag plaats bij start- en finishplaats cafetaria ’t Kapelleke in Afferden.

Naast een loterij kan men dit jaar behalve op de 25 en 40 km fietstocht ook inschrijven op de 60 km fietstocht. De route loopt deels over Duitsland. Deelnemen kost 5 euro per persoon ongeacht de afstand. Om kinderen te stimuleren samen met hun ouders mee te doen, fietsen kinderen tot en met 12 jaar gratis mee.

Foto (Frans Thonen): Johan van Heumen (midden) stelt de fiets voor de jubileumloterij van Wielercomité Afferden beschikbaar. Links penningmeester Gerrie Litjens en rechts voorzitter Ton van Mil van Wielercomité Afferden.


Beste fietsliefhebbers,

Er is NIEUWS 

Gratis loterij deelnemers recreatieve fietstocht Afferden

Deelnemers aan de jaarlijkse recreatieve fietstocht op de derde zondag in september in Afferden doen mee aan een gratis loterij. Wielercomité Afferden wil met deze loterij aandacht schenken aan hun jubileum. Met deze loterij zijn leuke prijzen te winnen met als hoofdprijs een fiets.

Wielercomité Afferden kent dit jaar twee jubileums. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het Wielercomité is gestart met de organisatie van de wielerronde in Afferden. Begin van deze eeuw is het comité daarmee gestopt. Daarvoor in de plaats is een recreatieve fietstocht gekomen die jaarlijks op de derde zondag van september verreden wordt. Dit gebeurt inmiddels voor de vijfde keer. 
Reden voor Wielercomité Afferden om dit jaar op 16 september onder de deelnemers een gratis loterij te houden. De bekendmaking van de winnaars vindt zondag 16 september plaats bij start- en finishplaats cafetaria 't Kapelleke in Afferden. Naast een loterij ken men dit jaar behalve op de 25 en 40 km fietstocht ook inschrijven op de 60 km fietstocht. De route loopt deels over Duitsland. Deelnemen kost 5 euro per persoon ongeacht de afstand. 
Om kinderen te stimuleren samen met hun ouders mee te doen, fietsen kinderen tot en met 12 jaar gratis mee.

Stichting wielercomité Afferden

Ook dit jaar kunt u weer genieten in Afferden Limburg.

we kijken naar buiten, de zon, heerlijk weer.

Wielercomité Afferden is alweer druk bezig ook voor 2018 een geweldige tour te organiseren.

Dit jaar is een bijzonder jaar, het eerste lustrum voor de tourtocht en Stichting wielercomité Afferden bestaat 25 jaar.

Ook dit jaar vindt de tocht de derde zondag van september plaats en we hopen op vele deelnemers.

Aangezien er in de vorige jaren meerdere aanvragen waren betreffende een langere tocht wordt dit jaar een extra route van 60 KM aangeboden.

Als laatste mogen wij u al verklappen dat dit jaar op de pauze plaats niet alleen een versnapering aangeboden wordt maar ook een extraatje.

Graag ontvangen wij uw aanmeldingen via de website en wensen u alvast een geweldige fietsdag door het mooie Limburg op de derde Zondag van September.

Stichting wielercomité Afferden

 

Recreatieve fietstocht start 17 september 2017 in Afferden was een succes. 

Wielercomité Afferden bedankt ten eerste alle deelnemers voor de gezellige en sportieve dag. Vele positieve reacties van vele deelnemers betreffende de nieuwe route en natuurlijk zat het weer ook mee.

Meer dan 100 deelnemers kwamen genieten van de zon en de natuur in de mooie omgeving in en om Afferden, enkele deelnemers hadden zich voor de tocht al via de website aangemeld en vele hadden toch noch het weer afgewacht.

Vanuit cafetaria 't Kapelleke werd ook dit jaar gestart voor een 25km en 40km fietstocht die lang meerde bezienswaardigheden ging en waar vooral veel schoonheid der natuur ervaren kon worden. Dit in combinatie met het mooie zonnige weer kon alleen een succes worden.

Enkele foto's van 2017 zijn te vinden onder "onze tour in 2017".

Ook bedanken wij ons bij onze sponsoren, door u was het mogelijk deze fietstocht te realiseren. Uw advertentie was bij onze start en ook pauze plaats natuurlijk prominent te vinden.

Uw Administrator / namens Stichting wielercomité Afferden

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hieronder een artikel van medeorganisator Frans Thonen:

Fietstocht Afferden telt ruim 100 deelnemers

Onder een rustig nazomerzonnetje deden zondag 17 september ruim 100 deelnemers mee aan de door Wielercomité Afferden uitgestippelde fietstocht door de Maasduinen. ''Gezellig, mooie route en veel gezien onderweg'', zo luidden de eerste reacties van de fietsers die een keuze konden maken uit de 25 of de 40 km. De meesten kozen voor de 40 km-route die via het Genneperhuys tot aan de grens met Plasmolen voerde. Als rustplaats was de opgeknapte Loswal bij de Maas gekozen, waar de deelnemers gratis koffie en een appel kregen.  


De fietstocht voor de vierde keer door Wielercomité Afferden uitgezet, liep voor de eerste keer door drie gemeenten namelijk de gemeenten Bergen, Boxmeer en Gennep. Start- en inschrijfplaats was zoals vanouds eetcafé 't Kapelleke in Afferden
De deelnemers keken gezien de reacties terug op een mooie route. Een tevreden ogende voorzitter Ton Van Mil sprak de hoop uit dat de stijgende lijn aan inschrijvingen zich ook volgende jaar op de derde zondag van september zal doorzetten. Kijk voor foto's van deze fietstocht op deze site.

 

. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------