Stichting Wielercomité Afferden

Recreatie, sport en natuur

Onze Tour in 2022

 

 

Regen spelbreker Maasduinen fietstocht.


Corona heeft er voor gezorgd dat Wielercomité Afferden de afgelopen 2 jaar de Maasduinen fietstocht niet kon organiseren. Afgelopen maanden is de draad weer opgepakt en heeft de organisatie met als startpunt eethuis cafetaria 't Kapelleke een onderhoudende 30 en 50 km fietstocht door de gemeente Bergen uitgestippeld. Nu vormde het natte herfstweer een belangrijke spelbreker want de opkomst was met 34 deelnemers teleurstellend te noemen.


Ieder jaar is de derde zondag van september de dag dat de Maasduinen fietstocht wordt gereden. Voor zondag 18 september had Wielercomité Afferden alles piekfijn geregeld voor het houden van een 30 en een 50 km fietstocht door de gemeente Bergen. Om de mensen na 2 jaar corona te stimuleren mee te doen met dit gezonde gezinsuitstapje had de organisatie een gratis loterij met mooie prijzen voor de deelnemers samengesteld. Helaas gooide het weer roet in het eten. 

De weersverwachtingen voorspelden voor zondag 18 september al veel regen waardoor minder mensen zich geroepen voelden om op de fiets te klimmen. De organisatie vreesde het ergste toen zondagochtend om 8.00 uur de regen even met bakken uit de hemel viel. Het wisselvallige weer met flinke plensbuien aan het eind van de ochtend en in de middag zorgde uiteindelijk met 34 deelnemers voor een zeer matige opkomst. 

Niet alleen teleurstellend voor de organisatie maar ook voor de deelnemers die het weer trotseerden en uiteindelijk met een nat pak werden geconfronteerd. Ondanks het natte weer was de stemming onder de deelnemers goed en ontving de organisatie complimenten voor de goed uitgepijlde route. 

De loterij met prijzen beschikbaar gesteld door Coenders tweewielers Heijen en Weys tweewielers Siebengewald werd goed ontvangen en zorgde ervoor dat tien deelnemers met een leuke prijs naar huis gingen. Voor volgend jaar staat op de derde zondag van september de nieuwe Maasduinen fietstocht weer op de agenda.


 Hopelijk zijn de weergoden dit evenement dan wat gunstiger gezind.


https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.PhotoGallery/images/thumbnail-gallery.png