Stichting Wielercomité Afferden

Recreatie, sport en natuur

Voorbereidingen Maasduinen fietstocht weer in volle gang

 

De voorbereidingen voor de jaarlijkse Maasduinen fietstocht van Wielercomité Afferden op de derde zondag van september zijn weer in volle gang. Ondanks het wat wisselvallige weer stapten de bestuursleden onlangs op de fiets om de nieuwe fietstocht te verkennen.

 

Deze keer werd de neus van de fiets richting noorden gericht want de 30 en 50 km route op zondag 15 september loopt door het noordelijk deel van de Maasduinen. Start- en eindpunt en tevens inschrijfbureau voor die dag blijft het vertrouwde cafetaria 't Kapelleke in het hart van Afferden. Op de computer worden in eerste instantie de beide routes vastgelegd maar hoe de routes er definitief uit komen te zien wordt na een verkennende fietstocht bepaald. "Wat op de kaart een hele mooie route lijkt, kan in het echt heel anders uitpakken", legt Gerrie Litjens uit. "Vandaar dat we als bestuur altijd de proef op de som nemen en met de fiets de routes verkennen om zonodig aanpassingen uit te kunnen voeren. Ook wordt tijdens zo'n verkennende fietstocht de locaties van mogelijke pauzeplaatsen bekeken."


Het resultaat van deze inspanningen moet voor die zondag 15 september in ieder geval leiden tot een mooie fietstocht waar mensen met plezier aan zullen deelnemen. Overigens is het dit jaar voor de negende keer dat Wielercomité Afferden deze fietstocht organiseert. De organisatie heeft al die tijd met uitzondering van één jaar altijd kunnen rekenen op goed fietsweer. Het wielercomité gaat daar ook dit jaar weer van uit.