Stichting Wielercomité Afferden

Recreatie, sport en natuur

Onze Tour in 2019


Wat een mooie fietstocht!

De jaarlijkse fietstocht door de Maasduinen van Wielercomité Afferden is opnieuw goed ontvangen door de deelnemers. ''Wat een mooie tocht'' kreeg de organisatie na afloop van veel fietsers te horen.

Ieder jaar op de derde zondag van september zet Wielercomité Afferden aantrekkelijke recreatieve fietstochten uit. Dit jaar kon men kiezen uit een route van 35 km en een route van 60 km. De 35 km route liep via Well en de overkant van de Maas weer terug naar Afferden. Daar ligt van oudsher de start- en finishplaats bij cafetaria eetcafé 't Kapelleke.
De 60 km route pakte gelijk vorig jaar een deel van Duitsland mee. Pauzeplaats was tegenover ijssalon Veronique aan de Grotestraat in Well.
Onder ideale weersomstandigheden deden zondag 15 september 152 fietsers mee. Naast de keuze uit twee aantrekkelijke fietstochten, kregen de deelnemers gratis koffie en thee op de pauzeplaats en een gratis ijsje bij ijssalon Veronique. Ook had de organisatie voor voldoende gratis fruit gezorgd in de vorm van appels en bananen.

Na afloop ontving de organisatie diverse complimenten over de goedverzorgde en mooie fietstochten. ''Daar doen we het voor'', zo luidde de eerste reactie van een tevreden voorzitter Ton van Mil, die vervolgens opmerkte dat dit succes mede te danken is aan de goede medewerking van vrijwilligers en de vele sponsors.


Tour 2019_1
Tour 2019_1
Tour 2019_2
Tour 2019_2
Tour 2019_3
Tour 2019_3
Tour 2019_4
Tour 2019_4